Translate

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το άγχος και τα συμπτώματά του

anxiety cycle, anxiety and glutathioneΆγχος: μια λέξη, που υπάρχει στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. 
Η ρουτίνα και η πίεση χρόνου και εργασιών στην καθημερινή ζωή στη σύγχρονη εποχή έχουν γεμίσει τους ανθρώπους με αυτό το συναίσθημα.. ένα συναίσθημα, που χρίζει ιατρικής προσοχής! Ας μάθουμε όμως μερικά από τα συμπτώματα του άγχους για να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα και γρηγορότερα. 
Αρχικά, τα συμπτώματα του άγχους χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: 
Πρώτη κατηγορία: σωματικά συμπτώματα άγχους: από τα πιο συχνά, σωματικά συμπτώματα του άγχους είναι οι κρυάδες. Αυτό οφείλεται στη ροή του αίματος. 
Συγκεκριμένα, η ροή του αίματος αυξάνεται στους μεγάλους μυς και μειώνεται στα άκρα, δίνοντας αυτή την αίσθηση του "μυρμιγκιάσματος" ή του μουδιάσματος στα άνω και κάτω άκρα. Ακόμα, αρκετοί άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν το "κοινωνικό άγχος" έχουν την τάση να κοκκινίζουν ή ακόμα και να έχουν έντονη εφίδρωση. 
 Τέλος, σε πολλούς παρατηρούνται έντονοι, μυικοί πόνοι, κυρίως στο σαγόνι, καρπούς και τους ώμους. 
 Δεύτερη κατηγορία :Γνωστικά συμπτώματα άγχους:Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν κυρίως τα άτομα, που πάσχουν από κοινωνικό άγχος. Τα συγκεκριμένα άτομα φοβούνται μήπως αναγνωριστεί το άγχος του στα άλλα άτομα, που συναναστρέφονται και θα τους κρίνουν αρνητικά. 
Θεωρούν πως λόγω του άγχους τους θα βρεθούν εκτός ελέγχους, ενεργώντας χωρίς λογική και πέρα από την ιδιοσυγκρασία τους. 
Τα άτομα με αυτό το είδος άγχους διακατέχονται από αρνητισμό και υποτιμούν τη δυνατότητά τους να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και γεγονότα. 
 Τρίτη κατηγορία: συμπτώματα άγχους συμπεριφοράς: Τα άτομα, που πάσχουν από συμπεριφοριακό άγχος έχουν ως πρώτη τους επιλογή στη ζωή τους την αποφυγή πραγμάτων και γεγονότων. Αποφεύγουν οποιαδήποτε κατάσταση, που φοβούνται ότι θα τους προκαλέσει άγχος ή θα είναι ανίκανοι να την χειριστούν σωστά. 
Προσπαθούν να αποφύγουν το άγχος με πολύ σκληρή δουλειά. 
Τέταρτη κατηγορία: Συναισθηματικά συμπτώματα άγχους: σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα άτομα επηρεάζονται από άλλα συναισθήματα, δημιουργώντας ένα τοίχο και όλα μετατρέπονται σε άγχος. Συχνά τα άτομα με συναισθηματικά συμπτώματα άγχους είναι ευερέθιστα ή απελπισμένα. 
Πέμπτη κατηγορία: Συμπτώματα άγχους σχετικά στις διαπροσωπικές σχέσεις: υπάρχουν πολλά συμπτώματα άγχους σε αυτή την κατηγορία, όταν ο πάσχων βρεθεί σε επαφή με ένα άλλο άτομο. Συχνά φαινόμενα είναι ο πανικός, το άγχος για την υγεία, το γενικευμένο άγχος, οι διατροφικές διαταραχές και το κοινωνικό άγχος (ειδικά με ερωτικούς συντρόφους).
Οι άνθρωποι, που είναι ανήσυχοι αποφεύγουν τη σεξουαλική δραστηριότητα, γιατί η φυσική τους κατάσταση μοιάζει πολύ με εκείνη της πρώτης κατηγορίας άγχους: αυξάνεται η ροή της καρδιάς και επέρχεται το μούδιασμα. 
Οι άνθρωποι με άγχος φοβούνται και αυτό προκαλεί πρόβλημα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

ΠΗΓΗ: http://reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου